1. Home
  2. Cum se prepara corect laptele praf
Cum se prepara corect laptele praf

Cum se prepara corect laptele praf

  • June 24, 2021
  • 0 Likes
  • 2803 Views
  • 0 Comments

Atunci cand prepari laptele praf trebuie sa tii cont de cateva reguli, cea mai importanta fiind aceea ca formula nu trebuie diluata cu apa. 

De ce nu trebuie sa diluezi laptele praf

Atunci cand prepari laptele praf, urmeaza intocmai instructiunile producatorului privind cantitatea de apa necesara. Poate ca unii parinti sunt tentati sa dilueze laptele praf sperand ca astfel vor economisi bani, insa aceasta practica este periculoasa pentru copil, putand duce la intoxicatie cu apa – excesul de apa din corp perturba echilibrul electrolitic si poate duce, astfel, la convulsii. 

In plus, atunci cand laptele praf este prea diluat, bebelusul nu mai primeste cantitatea necesara de nutrienti si pot aparea probleme de crestere si dezvoltare. 

Cum se testeaza temperatura laptelui

Temperatura ideala a apei folosite pentru prepararea laptelui, este mentionata pe ambalaj. In general, aceasta nu trebuie sa depaseasca 40 – 50 de grade Celsius pentru a nu distruge vitaminele si alte substante importante continute in formula. 

Daca folosesti apa de la robinet, trebuie sa o fierbi timp de un minut (daca fierbe mai mult de atat, se evapora si creste concentratia de saruri minerale), apoi sa o lasi la racit timp de cel mult 30 de minute. 

Inainte de a-i oferi biberonul bebelusului, testeaza-i temperatura picurand putin lapte pe incheietura mainii tale. Laptele ar trebui sa fie usor caldut. 

Cat se poate pastra laptele preparat

Laptele praf se pregateste exact inainte de masa bebelusului. Daca nu a mancat tot laptele in prima ora dupa preparare, acesta trebuie aruncat, iar la urmatoarea masa se va pregati un nou biberon. 

Cutia de formula, odata deschisa, se pastreaza la frigider, atat cat recomanda producatorul, in general, aproximativ trei saptamani. Dupa aceasta perioada, creste riscul ca praful sa dezvolte bacterii. 

  • Share: