1. Home
  2. Pozitii de somn in trimestrul trei
Pozitii de somn in trimestrul trei

Pozitii de somn in trimestrul trei

  • September 21, 2018
  • 0 Likes
  • 630 Views
  • 0 Comments

In trimestrul al treilea, mai mult ca oricand pe perioada sarcinii, s-ar putea sa ai probleme cu somnul, unul din motive fiind acela ca nu reusesti sa gasesti o pozitie confortabila din toate punctele de vedere.

Burtica e tot mai mare si mai grea, spatele te doare, respiri mai greu si poate ai si arsuri la stomac. In aceste conditii nu e de mirare ca nu reusesti sa gasesti o pozitie comoda in care sa dormi. Este una din problemele cu care se confrunta majoritatea gravidelor in ultimele luni de sarcina.

Cea mai buna pozitie de somn in ultimul trimestru

De departe cea mai potrivita pentru aceasta perioada este pozitia culcat pe partea stanga. Daca, inainte de sarcina, nu dormeai in aceasta pozitie si nu ti se pare comoda, incearca sa pui o perna intre genunchi. Poti folosi o perna speciala pentru gravide, care este mai comoda, sau, la nevoie, una normala.

Atunci cand te intinzi pe partea stanga, reduci riscul de a avea arsuri la stomac, dar principalul beneficiu este acela ca circulatia sangelui nu este in niciun fel impiedicata.

Daca, in aceasta pozitie, constati ca ai inca probleme cu stomacul, poti incerca sa ridici usor partea superioara a corpului, folosind perne. Daca apar dureri in zona lombara, incearca sa pui o perna si sub burta.

De ce nu e bine sa dormi pe spate

Cu siguranta ai auzit ca nu este indicat sa dormi pe spate in ultimele luni de sarcina. Aceasta pozitie are mai multe dezavantaje. Poate provoca dureri de spate, arsuri la stomac, dificultati in respiratie si chiar constipatie si alte probleme digestive.

Toate aceste lucruri se explica prin faptul ca uterul tot mai greu apasa pe intestinele tale, pe organele interne si pe vasele mari de sange, artera aorta si vena cava. Astfel este posibil chiar ca circulatia sangelui catre fat sa fie ingreunata, ceea ce este periculos pentru el.

Evident, nu mai poate fi vorba sa dormi pe burta. Daca, inainte de sarcina, preferai aceasta pozitie, va trebui sa dormi, de acum, pe partea stanga si sa incerci sa gasesti o pozitie cat mai confortabila, folosind pernele.

  • Share: