1. Home
  2. Exercitiile Kegel in sarcina
Exercitiile Kegel in sarcina

Exercitiile Kegel in sarcina

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 502 Views
  • 0 Comments

Exercitiile care lucreaza muschii planseului pelvin, cunoscute sub numele de Kegel, sunt de un real ajutor in sarcina si nu numai. Iata cum se fac si de ce sunt importante pentru toate femeile.

Ce sunt exercitiile Kegel

Exercitiile Kegel lucreaza muschii vaginului si ai planseului pelvin, adica acei muschi care sustin vezica urinara, uterul si rectul. Numele vine de la medicul ginecolog Arnold Kegel, care, inca din anii ‘50, recomanda aceste exercitii dupa nastere, pentru a lupta impotriva incontinentei urinare.

Ce beneficii au exercitiile Kegel

Se spune ca femeile insarcinate care practica aceste exercitii constant, pe parcursul sarcinii, au nasteri mai usoare. Daca iti intaresti muschii de la nivelul planseului pelvin, o sa ii controlezi mai usor in timpul nasterii, dar vei reduce si riscul de incontinenta urinara si hemoroizi, doua probleme cu care se confrunta multe gravide.

Exercitiile Kegel sunt recomandate si dupa sarcina, in cazul in care nasti natural, pentru ca ele te ajuta sa-ti controlezi mai bine vezica si sa te refaci mai repede.

Cum se fac exercitiile Kegel

Partea buna este ca le poti face si cand stai la semafor, si cand stai la coada la supermarket, si acasa, si la serviciu. Nu trebuie decat sa incordezi acei muschi pe care ii folosesti atunci cand vrei sa te opresti din urinat. Daca nu iti dai seama care sunt ei, poti incerca un experiment: va trebui sa-ti introduci un deget in vagin si apoi sa-ti incordezi muschii din jur, pana simti presiune asupra lui. Ei bine, aceia sunt muschii pe care trebuie sa-i lucrezi.

Tot ce trebuie sa faci e sa ii incordezi pentru 5 – 10 secunde, apoi sa ii relaxezi. Facand asta de 10 – 20 de ori pe zi, ai sa vezi ca incepi sa ai un control mai mare asupra acelei zone. Si, dincolo de faptul ca te ajuta la nastere si dupa, exercitiile Kegel mai au un beneficiu despre care doctorii nu iti vor vorbi: te ajuta sa ajungi mai repede la orgasm, in timpul contactului sexual.

  • Share: