1. Home
  2. „E posibil sa fiu insarcinata?” Intrebari si raspunsuri
„E posibil sa fiu insarcinata?” Intrebari si raspunsuri

„E posibil sa fiu insarcinata?” Intrebari si raspunsuri

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 725 Views
  • 0 Comments

Pentru ca simptomele sunt atat de multe si, uneori, inselatoare, multe femei au dubii in legatura cu existenta unei sarcini. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari care apar in perioada preconceptiei.

Pot fi insarcinata daca am menstruatie?

In primele saptamani de sarcina pot exista mici sangerari, de exemplu sangerarea de nidatie, care apare uneori la implantarea ovulului fecundat in peretele uterin. Aceasta sangerare poate aparea in aceeasi perioada in care s-ar fi instalat menstruatia, motiv pentru care poate fi inselatoare. Totusi, sangerarea de nidatie nu este nici pe departe la fel de abundenta ca o menstruatie normala. Daca este nevoie sa folosesti absorbante la fel ca la menstruatie, inseamna ca nu este vorba de o sarcina.

Testul de sarcina a iesit pozitiv si, cu toate acestea, am menstruatie. Ce inseamna?

Cel mai probabil, nu este vorba de o menstruatie, ci de o sangerare care are alta natura. Aproximativ 25-30% dintre gravide pot avea la inceputul sarcinii o hemoragie asemanatoare menstruatiei. Aceasta poate indica o infectie, o iritatie a colului uterin, o sarcina extrauterina sau un posibil avort spontan. Numai medicul iti poate spune care e cauza exacta a sangerarii si care sunt sansele sa duci sarcina la bun sfarsit.

Am simptome de sarcina, dar am si menstruatie. Sunt sau nu insarcinata?

Daca ai simptome care indica prezenta unei sarcini si, cu toate acestea, ai menstruatie, este posibil sa ai de-a face cu un dezechilibru hormonal, cu o infectie sau cu un avort spontan. In acest caz, se impune prezentarea de urgenta la medic.

Pot fi insarcinata daca am crampe ca la menstruatie?

La inceputul sarcinii, gravidele se pot confrunta cu crampe usoare resimtite la nivelul abdomenului inferior sau in lateral. Adesea, aceste crampe sunt rezultatul transformarilor care au loc in uter, unde ovulul implantat incepe sa se dezvolte. De asemenea, poate fi vorba si despre un chist (chistul corpului luteal) care se dezvolta pe ovar in perioada ovulatiei.

Acest chist produce progesteron pana in momentul in care placenta s-a dezvoltat suficient incat sa inceapa sa produca propriul progesteron. Chistul corpului luteal ii poate provoca gravidei un oarecare disconfort la inceputul sarcinii.

Nu am avut menstruatie, dar testul de sarcina mi-a iesit negativ. Sunt sau nu insarcinata?

Esti sigura ca nu ai facut testul de sarcina prea devreme? Pentru un rezultat corect, testul se face la o saptamana de la data cand ar fi trebuit sa inceapa menstruatia. In acest moment, nivelul hormonului hCG (gonadotropina corionica umana) este mult mai usor de detectat in urina. De asemenea, este recomandat sa faci testul folosind prima urina de dimineata, in care concentratia hormonului hCG este mai ridicata.

Totodata, este foarte important sa respecti timpul de asteptare mentionat in instructiunile de folosire a testului. La majoritatea testelor, citirea rezultatului se face dupa 5-10 minute. Orice modificare aparuta dupa cele 10 minute este irelevanta.