1. Home
  2. Cum arata fatul in saptamana 27
Cum arata fatul in saptamana 27

Cum arata fatul in saptamana 27

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 525 Views
  • 0 Comments

Se termina cel de-al doilea trimestru de sarcina, ceea ce inseamna ca fatul este deja destul de dezvoltat, insa mai are un pic de crescut, iar organele lui mai au inca nevoie de timp pentru a putea functiona la capacitate maxima.

Cat de mare este fatul in saptamana 27

In saptamana 27, fatul are aproape un kilogram si este de marimea unei conopide medii. In lungime, masoara aproximativ 35 de centimetri, de la cap pana la calcaie.

Daca ai putea sa-l vezi, ai observa ca are pielea rosiatica, incretita si inca destul de subtire.

Cum se dezvolta fatul

Creierul lui este foarte activ, cu toate ca nu s-a dezvoltat in totalitate, iar plamanii functioneaza partial. In saptamana 27, fatul doarme si se trezeste la intervale regulate de timp, inchide si deschide ochii, ba chiar isi poate suge degetul. Unii specialisti cred ca bebelusii incep sa viseze chiar din aceasta perioada, insa nimeni nu poate dovedi daca aceasta teorie este sau nu adevarata.

In aceasta perioada, ai putea simti niste miscari ritmice, dar si o senzatie de gadilat pe interiorul abdomenului, lucruri pe care nu le-ai mai simtit pana acum. Daca se intampla, nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca, cel mai probabil, fatul sughite. Este ceva normal si e posibil sa se intample de multe ori in ultimele luni de sarcina pentru ca plamanii lui sunt in plin proces de maturizare.

Tot acum, vei observa ca fatul devine mai activ dupa ce mananci. Nu trebuie sa-ti faci griji. Nu inseamna ca nu ii prieste ceea ce ai mancat, ci este pur si simplu o reactie datorata cresterii de glicemie din organismul tau si al lui.

Trebuie sa mai stii ca in saptamana 27 poti vorbi cu fatul din burtica ta, pentru ca el te aude deja si iti poate recunoaste vocea. Auzul nu i s-a definitivat inca, dar recunoaste anumite sunete. Poti incepe sa ii canti sau sa vorbesti cu el atunci cand il simti mai agitat si vei vedea ca e posibil sa se calmeze la auzul vocii tale.