1. Home
  2. Cum arata fatul in saptamana 21
Cum arata fatul in saptamana 21

Cum arata fatul in saptamana 21

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 343 Views
  • 0 Comments

Desi este inca destul de mic, fatul incepe sa devina foarte activ si vei observa in curand ca miscarile lui urmeaza un anumit tipar. Iata ce se mai intampla cu el in saptamana 21.

Cat de mare e fatul in saptamana 21

In aceasta saptama, fatul este inca suficient de mic incat sa te simti destul de confortabil. Burtica este, deocamdata, destul de mica pentru ca fatul cantareste putin peste 300 de grame si are lungimea de aproximativ 26 de centimetri. S-ar putea spune ca este de dimensiunea unui morcov mare.

Fatul incepe sa fie mai activ

Miscarile fetale, care se percep, la inceput, ca o senzatie de fluturare in abdomen, incep sa devina, din aceasta perioada, tot mai puternice.

Daca in saptamanile trecute puteai sa confunzi miscarile fatului cu senzatia data de gazele abdominale, de pe acum vei incepe sa simti lovituri clare ale membrelor sale.

Pe masura ce “va cunoasteti” mai bine vei incepe sa observi un tipar dupa care apar aceste miscari. Vei vedea ca reactioneaza la zgomote puternice si ca are perioade in care e mai activ decat in restul zilei.

Ce schimbari apar la nivelul corpului

Daca ai putea sa-i privesti fata, ai observa ca fatul are acum sprancene si pleoape.

Fatul de sex feminin are deja un inceput de vagin, insa va mai dura pana cand acesta se dezvolta complet. Uterul si trompele uterine sunt deja formate si si-au ocupat pozitia finala, in care se vor afla si in viata extrauterina.

Sistemul digestiv continua sa se dezvolte, mai ales ca isi exerseaza din plin functiile, folosind lichidul amniotic. Inca din primul trimestru, fatul a inceput sa inghita lichid amniotic pe care apoi il elimina sub forma de urina.

Odata cu lichidul amniotic, fatul poate sa ingereze si primele calorii pe care corpul lui le va transforma in energie.