1. Home
  2. Cum arata embrionul in saptamana 8
Cum arata embrionul in saptamana 8

Cum arata embrionul in saptamana 8

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 738 Views
  • 0 Comments

Aproape ca au trecut doua luni de sarcina! Iata ce se intampla cu embrionul in aceasta saptamana, cum arata el si ce schimbari il asteapta in perioada urmatoare.

Cat de mare este embrionul

In acest moment, embrionul are peste doi centimetri si este de marimea unui bob de fasole. El creste, in medie, cu un milimetru pe zi, in aceasta perioada, drept urmare se dezvolta din ce in ce mai repede. Acum cantareste cel mai probabil in jur de doua grame.

Muschii se pot incorda

In ciuda dimensiunilor, embrionul are acum toate organele si partile corpului care se gasesc si la un adult. Urechile nu sunt complet dezvoltate si vor continua sa se formeze, atat intern, cat si extern, in perioada urmatoare. La fel se intampla si cu caile respiratorii.

Oasele sunt in plin proces de dezvoltare, iar muschii, desi sunt milimetrici, pot deja sa se incordeze. Mai mult decat atat, embrionul are si articulatii asa ca poate indoi membrele.

Degetele de la maini si de la picioare au mai crescut, s-au mai separat putin intre ele si continua sa se dezvolte rapid. Ele sunt inca unite de o membrana fina, transparenta, dar in perioada urmatoare aceasta va disparea.

In ceea ce priveste fata embrionului, se poate spune ca aceasta capata contur din ce in ce mai mult. Pleoapele sunt aproape dezvoltate, nasul este format, iar buzele capata forma si ele.

Incep sa se formeze organele sexuale

Embrionul nu mai are deloc forma literei C, el fiind acum drept sau aproape drept.

Intestinele sale au inceput sa se formeze si sa creasca in imediata apropiere a cordonului ombilical si, pe masura ce embrionul se va dezvolta, acestea vor migra spre cavitatea sa abdominala.

Din punct de vedere genetic, sexul copilului a fost stabilit de multa vreme, insa organele sexuale externe incep sa se formeze abia acum. Fie ca e baiat, fie ca e fata, procesul este unul extrem de complex. Evident, sexul nu este vizibil la ecografie in aceasta saptamana.