1. Home
  2. Cum arata embrionul in saptamana 12
Cum arata embrionul in saptamana 12

Cum arata embrionul in saptamana 12

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 532 Views
  • 0 Comments

Saptamana aceasta, embrionul trece prin schimbari importante la nivelul capului. Iata ce altceva se mai intampla cu el in saptamana 12.

Cat de mare este embrionul in saptamana 12

In aceasta saptamana, embrionul are aproximativ opt centimetri lungime si cantareste in jur de 28 de grame. Este o schimbare majora, caci a crescut destul de mult in ultima saptamana.

S-ar putea spune ca este, acum, de dimensiunea unei lamai mai mici.

Embrionul incepe sa capete chip uman

Desi trasaturile chipului incepusera sa se formeze de ceva vreme, abia acum ochii i se apropie si migreaza in zona in care vor ramane pentru toata viata. La fel se intampla si cu urechile, care se muta aproape de pozitia lor finala. Asadar, capul embrionului incepe sa semene tot mai mult cu cel al unui copil.

Tot in saptamana 12 incep sa se dezvolte unghiile.

Schimbari la nivelul sistemului digestiv

O alta schimbare majora are loc la nivelul sistemului digestiv. Pentru ca s-au dezvoltat atat de repede, intestinele embrionului s-au extins si in cordonul ombilical, neavand loc suficient in cavitatea abdominala. De pe acum, ele incep sa se retraga in abdomen, acolo unde le este locul.

Rinichii sunt si ei functionali, in saptamana 12, si excreta urina, iar sistemul nervos al copilului continua sa se maturizeze. Ca urmare a acestei maturizari, s-ar putea ca embrionul sa isi fi format deja un reflex important, acela de a suge.

Mai mult decat atat, el ar putea de acum sa reactioneze si la vocea ta sau la alte sunete, chiar daca, deocamdata, nu ii poti simti reactiile.