1. Home
  2. Cum arata embrionul in saptamana 11
Cum arata embrionul in saptamana 11

Cum arata embrionul in saptamana 11

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 477 Views
  • 0 Comments

Inca un pic si inchei primul trimestru de sarcina! Desi mai are inca un drum lung de parcurs, embrionul a trecut deja prin foarte multe transformari si incepe sa semene, din ce in ce mai mult, cu o fiinta umana. Iata ce se intampla cu el in aceasta saptamana!

Cat de mare este embrionul in saptamana 11

Embrionul e in continuare foarte mic. El masoara putin peste sase centimetri si are o greutate de aproximativ 14 grame.

S-ar putea spune ca este de dimensiunea unei smochine.

Pielea este transparenta

In saptamana 11, capul embrionului este in continuare destul de mare in comparatie cu corpul si arata oarecum ciudat: ochii sunt mult mai departati decat ne-am astepta, iar urechile sunt pozitionate mai jos.

Cu toate ca el are deja multe organe aproape functionale, iar degetele de la maini si de la picioare i s-au separat complet, pielea embrionului este inca in curs de formare. Ea este foarte subtire si aproape transparenta, astfel ca prin ea se pot vedea usor muschii si organele.

Primele miscari ale degetelor

Tot acum, embrionul incepe sa faca primele miscari cu degetele, incepe sa stranga pumnul si misca usor degetele de la picioare.

El se intinde si se strange, explorand spatiul care il inconjoara. Este foarte activ in acest punct al sarcinii, chiar daca tu nu ii poti simti miscarile.

Cu toate ca oasele au inceput sa i se formeze de ceva vreme, abia acum acestea incep sa se intareasca. In ceea ce priveste dintii, acestia nu exista inca, dar mici muguri apar in aceasta saptamana in zona gingiilor, semn ca dintii sunt pe cale de a se forma si ei.

In saptamana 11, organele genitale ale copilului sunt aproape formate si in curand vei putea afla daca este baiat sau fetita.