1. Home
  2. Cu ce poate sa te ajute partenerul in saptamana 13
Cu ce poate sa te ajute partenerul in saptamana 13

Cu ce poate sa te ajute partenerul in saptamana 13

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 253 Views
  • 0 Comments

Chiar daca ai mai multa energie decat in primele 12 saptamani si poti face mai multe lucruri, exista in continuare situatii in care vei avea nevoie de ajutorul partenerului.

Partenerul te poate ajuta la treburile casnice

S-ar putea sa nu iti dai seama momentan, dar e foarte probabil ca de acum sa simti altfel mirosurile, de la banalele mirosuri de mancare si pana la mirosul produselor de curatenie sau al carburantului, cand alimentezi masina. Corpul tau e intr-o continua schimbare si unele lucruri e posibil sa te surprinda si pe tine.

Daca ti se pare ca nu mai suporti un anumit miros, roaga-l pe partener sa te ajute. El se poate implica mai mult in treburile casnice si chiar ar trebui sa o faca, pentru ca sarcina este si responsabilitatea lui. De exemplu, viitorul tatic te-ar putea ajuta sa gatesti, in cazul in care nu mai suporti un anumit miros, cum ar fi mirosul de ceapa prajita sau mirosul de carne cruda.

Si cand vine vorba de curatenia casei partenerul te poate ajuta, in aceasta perioada delicata, cu atat mai mult cu cat unele produse de curatenie emana mirosuri puternice si poate fi periculos pentru bebelus ca tu sa intri in contact cu ele.

Tot partenerul ti-ar putea alimenta si masina, daca mirosul de carburant iti provoaca greata.

Poate sa-ti fie de ajutor si pentru a te organiza mai bine

Partenerul te poate ajuta si sa te organizezi mai bine. Pe masura ce sarcina avanseaza, unele femei pot avea probleme cu memoria, mai ales cand vine vorba de anumite detalii. In acest caz, partenerul se poate implica mai mult si te poate ajuta sa tii minte cand ai urmatoarea programare la medic sau cand trebuie sa mergeti la cursul prenatal.

Chiar si daca nu ai astfel de probleme, cu siguranta ca nivelul tau de stres incepe sa creasca pe masura ce sarcina avanseaza. Orice viitoare mamica are o multime de intrebari, se gandeste la tot ce are de facut pana la aparitia bebelusului, iar faptul ca partenerul se implica activ in aceasta perioada conteaza foarte mult in echilibrul psihic si emotional al femeii insarcinate.

Partenerul te poate ajuta sa ai mai multa incredere in tine si sa te relaxezi

La finalul primului trimestru de sarcina te-ai putea simti usor speriata de ceea ce urmeaza. Este o stare normala, prin care majoritatea mamicilor trec. Frica aceasta de necunoscut este fireasca, mai ales cand vorbim despre ceva cu totul si cu totul imprevizibil, cum este o sarcina.

In aceste momente, partenerul trebuie sa-ti fie aproape si fizic, si psihic. El iti poate da incredere in tine prin felul in care iti vorbeste, dar si prin gesturile sale de afectiune. In plus, partenerul poate si ar trebui sa te ajute sa te relaxezi. Un masaj la picioare, atunci cand iti simti talpile obosite sau cand ti se umfla picioarele, poate face minuni pentru starea ta psihica.

  • Share: