1. Home
  2. Ce sporturi sunt interzise in sarcina
Ce sporturi sunt interzise in sarcina

Ce sporturi sunt interzise in sarcina

  • September 21, 2018
  • 0 Likes
  • 497 Views
  • 0 Comments

Stii deja ca sportul este indicat pe tot parcursul celor noua luni, atata timp cat esti sanatoasa si nu ai o sarcina cu risc sau complicatii. Totusi, exista si activitati sportive care sunt interzise gravidelor. Iata care sunt acestea si de ce trebuie sa te feresti de ele.

Evita sa ridici greutati

Fie ca este vorba de sacose cu cumparaturi, fie ca e vorba de haltere, greutatea excesiva poate fi periculoasa pentru gravide. Poti face exercitii cu gantere usoare, de cateva kilograme, dar nu ridica greutati mai mari de 10 kilograme.

Evita sporturile care necesita echilibru

Acum, ca burtica este tot mai mare si mai grea, corpul tau si-a schimbat centrul de greutate, astfel ca nu mai ai acelasi echilibru ca inainte de sarcina. Riscul de cazaturi este mare daca practici schi, patinaj sau mergi pe role.

Inlocuieste bicicleta de oras cu una de camera

Tot din cauza lipsei de echilibru, mersul pe bicicleta nu este recomandat gravidelor. Este un sport foarte potrivit pentru aceasta perioada, deoarece nu solicita articulatiile, insa pentru siguranta ta si a copilului, inlocuieste bicicleta de strada cu o bicicleta de camera. Astfel te bucuri de toate beneficiile acestui sport, dar elimini riscurile.

Renunta la sporturile cu risc crescut de accidentare

Totodata, ar fi bine sa eviti si sporturile cu potential mare de accidentari. Tenisul, de exemplu, nu pare un sport periculos, insa exista oricand riscul sa calci stramb sau sa te impiedici, asa ca e mai bine sa-l eviti pe parcursul sarcinii.

Fereste-te de sporturile de contact

Sporturile de contact trebuie evitate si ele in sarcina – fotbalul, handbalul, baschetul, boxul, judo etc. – sunt interzise in sarcina pentru ca riscul loviturilor in abdomen este prea mare.

Fara sporturi extreme sau activitati noi

Evident, gravidelor le sunt interzise sporturile extreme. Daca vrei sa sari cu parasuta, poti sa astepti pana dupa nastere. De asemenea, este indicat sa alegi sporturi pe care le-ai mai practicat in trecut, fara a incepe activitati noi. De exemplu, inotul este un sport excelent pentru gravide, dar dar nu l-ai mai practicat si nu stii sa inoti bine, nu este momentul sa inveti acum.

  • Share: