1. Home
  2. Ce sporturi ai voie sa faci in primul trimestru
Ce sporturi ai voie sa faci in primul trimestru

Ce sporturi ai voie sa faci in primul trimestru

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 624 Views
  • 0 Comments

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face atat pentru tine, cat si pentru viitorul tau bebelus este sa te mentii intr-o forma buna, fizic si psihic. Sportul te poate ajuta in acest sens, atata timp cat nu exagerezi.

In primul trimestru de sarcina, daca nu ai nicio problema de sanatate si daca medicul iti da acordul sau, e bine sa faci pana la 30 de minute de miscare pe zi, in majoritatea zilelor saptamanii.

Ce tipuri de miscare poti face in primul trimestru

Mersul pe jos. O activitate pe care oricine o poate face, dedicata mai ales celor care nu faceau prea multa miscare inainte de sarcina. Fie ca alegi sa te plimbi prin parc, fie ca mergi la cumparaturi sau ca inlocuiesti masina cu putina miscare, mersul pe jos te va mentine sanatoasa si voioasa.

Alergatul. Daca obisnuiai sa alergi inainte de sarcina, poti alerga si in primul trimestru. Cel mai bine ar fi sa-ti intrebi totusi medicul inainte, pentru ca numai medicul care iti urmareste sarcina iti poate spune daca ai voie sau nu sa alergi in continuare.

Yoga. Daca esti pasionata de yoga, e bine sa stii ca poti practica in continuare acest sport, chiar si in sarcina, cu atat mai mult cu cat exista si clase special concepute pentru femeile insarcinate.

Spinning-ul sau mersul pe bicicleta de fitness. Spinning-ul este un sport amuzant, care te poate mentine in forma si te poate energiza fizic si psihic. Fie ca preferi clasele de spinning de la o sala de fitness, fie ca ai acasa o bicicleta de camera pe care faci miscare, important este sa stai confortabil in sa, pentru a-ti mentine cat mai bine echilibrul, si sa faci miscare la o intensitate medie, intensitate la care sa poti purta o conversatie cu cineva, fara sa respiri greu.

Inotul sau aqua gym. Sportul in apa te va energiza si te va relaxa totodata. Alege clasele pentru femei insarcinate si vei vedea ca vei incepe sa te simti mai bine, dupa doar cateva sedinte. Apa sustine greutatea corporala, te scapa de stres si de tensiunea acumulata in spate sau in picioare, iar riscul de accidentare este aproape inexistent.

Orice tip de sport ai alege sa practici in primul trimestru de sarcina, asigura-te ca riscul de accidentare este redus spre minim, fa pauze dese si nu exagera cu intensitatea exercitiilor. Atata timp cat tu te simti bine si cat tii cont de sfaturile doctorului, sportul nu poate decat sa te ajute in sarcina.

  • Share: