1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 9
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 9

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 9

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 384 Views
  • 0 Comments

Chiar daca cei din jur nu isi dau inca seama ca esti insarcinata, tu ar trebui sa observi schimbari la nivelul taliei. Hainele incep de pe acum sa te stranga, dar aceasta este cea mai mica problema.

Simptomele de sarcina sunt mai greu de suportat

Din pacate, in saptamana 9, simptomele neplacute specifice sarcinii ating cote maxime. Este vorba de greturi, balonare si arsuri in capul pieptului. Ca sa le tii, cat de cat, sub control incearca aceste strategii:

  • ia mese mai mici si mai dese pe parcursul zilei;
  • evita alimentele grase si pe cele condimentate;
  • evita sa te intinzi dupa ce ai mancat.

Schimbarile de dispozitie sunt mai dese

In acest stadiu al sarcinii, vei experimenta stari contradictorii: gandul ca vei deveni mama iti va produce cand exaltare, cand teama, cand bucurie si speranta, cand tristete. Aceste manifestari emotionale se vor atenua in cel de-al doilea trimestru, insa vor reaparea in apropierea nasterii.

Recomandari pentru o sarcina mai usoara

In aceasta perioada, vei incepe sa te simti si mai obosita decat pana acum. De vina sunt schimbarile hormonale si nevoia de a merge mai des la toaleta pe timpul noptii.

Majoritatea gravidelor se tem ca atunci cand ele nu dorm, nici bebelusul nu doarme. Aceasta supozitie este, insa, gresita. Din fericire, somnul bebelusului este independent de cel al mamei, asa ca micutul nu va fi afectat de lipsa ta de somn.

Cu toate acestea, odihna este primordiala in sarcina, deci nu ezita sa atipesti si in timpul zilei. Chiar si 15-30 de minute dormite ziua iti vor fi benefice. Din cand in cand, ia-ti cate o zi de concediu si odihneste-te cat poti de mult.