1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 7
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 7

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 7

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 475 Views
  • 0 Comments

In saptamana 7 de sarcina, burtica nu este inca vizibila, desi tu ai luat, cel mai probabil, putin in greutate. Foarte multe femei petrec acum mult timp in fata oglinzii incercand sa-si dea seama daca par sau nu insarcinate, dar si sa-si imagineze cum vor arata cu burtica de gravida.

Cresterea in greutate, in acest moment al sarcinii, nu e insa obligatorie. Unele femei iau cateva kilograme in plus, altele pot sa slabeasca din cauza greturilor care le fac sa verse destul de des. Asadar, daca observi ca, in ciuda sarcinii, tu ai slabit putin, nu trebuie sa-ti faci griji. Cel mai bine ar fi sa vorbesti cu medicul tau, pentru a te asigura ca totul este in regula. Greturile si chiar varsaturile sunt normale in acest punct al sarcinii, atata timp cat nu le experimentezi in exces.

Simptome de sarcina in saptamana 7

Exista cateva simptome caracteristice de sarcina, care pot aparea in aceasta perioada.

Unul dintre ele este saliva in exces. Nu-ti imagina ceva ingrozitor, pentru ca nu este cazul. Pur si simplu vei observa ca produci mai multa saliva. Este un simptom normal, numit ptialism sau hipersalivatie, care nu pune in pericol nici sanatatea ta, nici pe a embrionului. Cel mai adesea apare la gravidele care au greturi.

Nici macar specialistii nu cunosc exact cauzele hipersalivatiei, dar e pusa pe seama schimbarilor hormonale.

Un alt simptom caracteristic acestei perioade este gustul metalic in gura, care apare mai ales dupa ce mananci. Chiar daca e neplacut, si acesta este normal pentru saptamana 7.

La fel ca si saliva in exces, gustul metalic este pus pe seama hormonilor specifici sarcinii. Nici acesta nu este un simptom ingrijorator, asadar nu trebuie sa te sperie. Cel mai probabil ca va disparea la finalul primului trimestru.