1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 5
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 5

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 5

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 463 Views
  • 0 Comments

Chiar daca tu cel mai probabil abia ai aflat ca esti insarcinata, trebuie sa stii ca organismul tau a inceput sa se pregateasca pentru aceasta sarcina de multa vreme. Practic, din primul moment in care ovulul a fost fecundat. Iata ce schimbari se produc in corpul tau la aceasta data si la ce ar trebui sa te astepti!

Apar primele simptome de sarcina

In saptamana 5 pot sa apara primele simptome de sarcina. Cel mai important dintre acestea este greata matinala, pe care aproximativ jumatate dintre femeile insarcinate o vor experimenta.

Chiar daca se numesc greturi de dimineata, nu e musai ca ele sa apara la prima ora. Pentru ca fiecare femeie e diferita, unele se pot simti rau si in timpul zilei sau chiar si seara, inainte de culcare.

Daca greata se accentueaza, daca simti ca nu poti manca nimic si ca ai mereu o senzatie de voma, e important sa te adresezi medicului de urgenta, pentru ca asta ar putea insemna ca ai o sarcina cu probleme.

Tot din aceasta saptamana, e posibil sa observi ca sanii tai sunt mai sensibili si durerosi. Este un simptom specific primelor saptamani de sarcina si poate fi pus pe seama schimbarilor hormonale. Tot din cauza hormonilor, este posibil sa ai o senzatie de ameteala si o stare de oboseala permanenta.

Tot de acum, e posibil sa urinezi mai des, inclusiv pe parcursul noptii.

Poftele alimentare, un simptom la care ar trebui sa fii foarte atenta

Modificarile hormonale pot duce acum si la anumite pofte. Fie ca ai pofta de alimente sanatoase, fie ca ai pofta de cartofi prajiti sau de fast-food, e important sa tii minte ca trebuie sa ai o alimentatie cat mai echilibrata cu putinta, pentru ca embrionul sa primeasca toate substantele nutritive necesare pentru o buna dezvoltare.

Important de stiut! Indiferent de intensitatea simptomelor de sarcina, este foarte important sa intelegi ca orice lucru pe care il consumi poate influenta dezvoltarea embrionului. Asadar trebuie neaparat sa te abtii de la fumat, alcool si sa discuti cu medicul tau daca iei vreun medicament.