1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 3
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 3

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 3

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 403 Views
  • 0 Comments

In saptamana 3 s-ar putea sa nu observi prea multe schimbari in corpul tau, pentru ca abia acum incepe povestea propriu-zisa a sarcinii.

Daca in timpul ovulatiei ovarele tale au eliminat un ovul, care in drumul sau spre uter a intalnit un spermatozoid sanatos si a fost fecundat, inseamna ca s-a format zigotul.

Zigotul si-a inceput calatoria spre uter, dezvoltandu-se in continuare, iar acum, in saptamana 3 de sarcina, el este o aglomerare de celule numita blastocist si urmeaza sa se implanteze in uterul tau.

Chiar daca unele femei nu simt nicio schimbare in aceasta saptamana, in cazul altora pot sa apara niste secretii vaginale mai dense sau mici dureri de burta.

Organismul mamei incepe sa se adapteze

Fie ca le simti sau nu, in corpul tau schimbarile au inceput deja sa se produca in lant. Saptamana 3 este saptamana in care, daca totul decurge normal, blastocistul se implanteaza in uterul tau.

Asta inseamna ca organismul tau deja incepe sa se adapteze acestei schimbari si trimite oxigen si substante nutritive acestei aglomerari de celule, care, cu putin noroc, va deveni un embrion.

Fara ca tu sa-ti dai seama de vreo schimbare majora, in corpul tau s-au hotarat deja, in aceasta saptamana, sexul embrionului, culoarea ochilor lui, culoarea parului, dar si anumite trasaturi fizice sau de comportament.

Semnalele prin care corpul tau te poate anunta de prezenta unei sarcini

Cel mai probabil, in acest punct tu nu ai aflat inca de existenta sarcinii. Insa exista niste semnale pe care corpul ti le poate transmite in saptamana 3. Printre acestea se numara:

  • Sangerarea de implantare;
  • O stare de greata;
  • Dureri de sani.