1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 11
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 11

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 11

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 386 Views
  • 0 Comments

In aceasta perioada, embrionul se dezvolta tot mai mult, insa schimbarile prin care trece mama s-ar putea sa nu fie la fel de mari. Iata la ce te poti astepta saptamana aceasta!

Schimbari placute in saptamana 11

In primul rand, s-ar putea sa observi niste schimbari legate de parul tau si de unghii. In general, in saptamana 11, parul si unghiile cresc mai repede si mai sanatoase. Acest lucru este normal si se datoreaza circulatiei sanguine accelerate.

O alta schimbare, pe care cu siguranta o asteptai de mult: incepi sa ai mai multa energie. Pe masura ce greturile si ametelile se diminueaza, ti-ai putea recapata puterea de munca si cheful de viata. Este posibil sa dispara si starile de somnolenta pe care le-ai avut in ultimele saptamani, iar starea psihica va fi tot mai buna, locul grijilor fiind luat de entuziasm si nerabdarea de a-ti tine in brate bebelusul.

Schimbari mai putin placute in saptamana 11

Pe de alta parte, exista si schimbari mai putin placute, prin care ai putea trece in aceasta perioada. Una dintre ele este constipatia, o problema pe care o au cam jumatate dintre gravide in acest punct al sarcinii. Din fericire, constipatia poate fi usor prevenita daca bei multa apa, daca mananci fructe si legume si faci miscare zilnic.

Tot in saptamana 11 ai putea remarca si o linie verticala mai inchisa la culoare, care incepe sa se formeze pe abdomenul tau, in josul buricului, sau, in unele cazuri, si deasupra acestuia, pana spre sani. Denumita stiintific “linea nigra”, aceasta linie este cauzata tot de hormoni, care provoaca hiperpigmentarea pielii. Ea va capata o culoare tot mai inchisa pe parcursul sarcinii si va disparea de la sine la cel mult cateva luni dupa nastere.