1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 10
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 10

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 10

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 420 Views
  • 0 Comments

Fie ca a inceput sa ti se vada burtica, fie ca nu, uterul continua sa creasca. Si nu este singura schimbare ce are loc in corpul tau. Iata la ce te poti astepta saptamana aceasta!

Usoare dureri in abdomenul inferior

Daca incepi sa ai o senzatie de disconfort in zona pelvina, completata de dureri usoare, trebuie sa stii ca este perfect normal. Embrionul e acum de dimensiunea unei capsuni, insa in abdomenul tau au loc deja schimbari importante, menite a-i face loc sa creasca in continuare. Ceea ce simti acum e rezultatul acestui proces de intindere a uterului. Daca durerea se accentueaza, vorbeste cu medicul tau!

Vene vizibile pe sani sau abdomen

Volumul sangelui tau a crescut cu mult de cand ai ramas insarcinata, la fel si viteza cu care el curge, asa ca este normal ca vasele de sange sa fie mai vizibile.

Scurgeri vaginale mai accentuate

Pentru ca zona genitala este si ea puternic vascularizata si pentru ca organismul tau produce cantitati mai mari de estrogen, este posibil sa observi scurgeri vaginale mai accentuate. Acestea sunt normale, atata timp cat sunt incolore si inodore. Daca observi urme de sange sau daca scurgerile vaginale au un miros urat, mergi de urgenta la medic, pentru ca ar putea fi vorba de altceva.

Vise ciudate

Da, s-ar putea sa ai vise ciudate. Nu e nimic rau in asta, e doar un rezultat al lipsei de odihna combinata cu grijile produse de sarcina. Multe femei au vise ciudate in aceasta perioada din primul trimestru.

Un apetit sexual crescut

In timp ce unele gravide sufera din cauza greturilor si a altor simptome neplacute, altele vor constata ca au un apetit sexual crescut. Iar de vina sunt hormonii feminini secretati in cantitati mari pe perioada sarcinii. Daca nu ai contraindicatii de la medic si daca sarcina decurge normal, atunci te poti bucura de contactul sexual fara nicio problema.