1. Home
 2. Ce inseamna daca menstruatia intarzie, dar nu esti insarcinata
Ce inseamna daca menstruatia intarzie, dar nu esti insarcinata

Ce inseamna daca menstruatia intarzie, dar nu esti insarcinata

 • September 19, 2018
 • 0 Likes
 • 1693 Views
 • 0 Comments

Fiecare organism este diferit si fiecare femeie experimenteaza in mod diferit menstruatia. La unele, menstruatia este foarte regulata, la altele poate fi imprevizibila. Insa ce se intampla daca ai o menstruatie relativ regulata, iar la un moment dat ea intarzie sa apara? Daca testul de sarcina este negativ, cauzele trebuie descoperite cu ajutorul medicului ginecolog.

Testul de sarcina fals negativ

In primul rand, trebuie sa stii ca sunt posibile rezultate fals negative la testele de sarcina. Acestea sunt, in general, destul de concludente la aproximativ doua saptamani dupa fecundare, insa uneori e greu de spus cand a avut loc fecundarea, mai ales daca ai un ciclu usor neregulat.

Daca menstruatia intarzie iar testul de sarcina este negativ, asteapta cateva zile apoi mai fa inca unul. De asemenea, poti merge la medicul tau pentru o analiza de sange care poate detecta sarcina timpurie.

Stilul de viata si menstruatia

Anumiti factori care tin de stilul tau de viata iti pot impiedica ovulatia, caz in care nu vei mai avea nici menstruatie. Care sunt acesti factori:

 • Dietele foarte drastice, care duc la malnutritie;
 • Stresul extrem si depresia;
 • Exercitiile fizice foarte intense;
 • Schimbari mari in programul tau, de exemplu atunci cand incepi sa lucrezi in tura de noapte;
 • Daca bei prea multa cafea dintr-o data, ciclul tau poate fi usor dereglat.

Boli care pot provoca cicluri neregulate

Evident, exista si unele boli care pot afecta echilibrul hormonal necesar pentru a avea un ciclu regulat. Este vorba de boli ale tiroidei si, mai frecvent, de sindromul ovarului polichistic.

Important de stiut! In ultimii ani, apar tot mai des cazuri de menopauza precoce. In general asteptata dupa 45 de ani, menopauza poate sa apara si inainte de 40 de ani. Asadar aceasta este una din cauzele posibile daca menstruatia intarzie.

Medicamente care pot afecta ciclul menstrual

Anumite tipuri de contraceptive pot sa provoace cicluri neregulate. Daca ai trecut recent la un alt tip de contraceptiv oral sau daca ti s-a montat un sterilet, acesta ar putea fi motivul pentru care iti intarzie menstruatia.

De asemenea, ciclul menstrual poate fi afectat de unele medicamente prescrise pentru hiptertensiune arteriala si alergii.

Important de stiut! Daca, in general, ai un ciclu relativ regulat, iar intr-o anumita luna constati ca menstruatia lipseste, adreseaza-te imediat medicului. Nu astepta pana luna urmatoare! Daca intarzierea menstruatiei este efectul unei boli, aceasta trebuie descoperita si tratata cat mai repede.

 • Share: