1. Home
  2. Colesterolul
Colesterolul

Colesterolul

  • March 16, 2023
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

Colesterolul este o substanță grasă esențială pentru funcționarea corpului uman. Nivelurile ridicate de colesterol, însă, pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. În acest articol, vom discuta despre nivelurile normale de colesterol, tratamentul disponibil și despre importanța menținerii nivelurilor sănătoase de trigliceride.

Colesterolul marit

Nivelurile normale de colesterol variază în funcție de vârstă, sex și factori de risc. În general, nivelurile normale de colesterol total ar trebui să fie sub 200 mg/dL. Nivelurile de LDL (colesterolul “rău”) ar trebui să fie sub 100 mg/dL, în timp ce nivelurile de HDL (colesterolul “bun”) ar trebui să fie mai mari de 60 mg/dL. În plus, nivelurile de trigliceride ar trebui să fie sub 150 mg/dL. Studiile recente

Tratamentul colesterolului ridicat

Dacă nivelurile de colesterol sunt ridicate, există mai multe opțiuni de tratament disponibile. În primul rând, modificările stilului de viață pot fi foarte eficiente pentru a reduce nivelurile de colesterol. Acest lucru poate include o dietă sănătoasă, exerciții fizice regulate și evitarea fumatului. În cazurile mai grave, medicamentele pot fi prescrise pentru a ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Statinele sunt cele mai comune medicamente prescrise pentru scăderea colesterolului. Acestea funcționează prin reducerea producției de colesterol din ficat.

Importanța menținerii nivelurilor sănătoase de trigliceride

Trigliceridele sunt un alt tip de grăsime important în corpul nostru. Nivelurile ridicate de trigliceride pot duce la depunerea de plăci în artere și pot crește, de asemenea, riscul de pancreatită. Nivelurile normale de trigliceride ar trebui să fie sub 150 mg/dL. Pentru a menține nivelurile sănătoase de trigliceride, este important să se evite consumul excesiv de alcool și să se consume o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi saturate și zahăr.

În concluzie, menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol și trigliceride este esențială pentru sănătatea generală a organismului. Modificările stilului de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate, pot ajuta la menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol și trigliceride. În cazurile mai grave, medicamentele pot fi prescrise pentru a ajuta la scăderea nivelurilor ridicate de colesterol și trigliceride. Este important să se vorbească cu medicul de familie despre nivelurile de colesterol și trigliceride