1. Home
  2. Cat de greu este sa ramai insarcinata daca ai ciclul neregulat
Cat de greu este sa ramai insarcinata daca ai ciclul neregulat

Cat de greu este sa ramai insarcinata daca ai ciclul neregulat

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 832 Views
  • 0 Comments

Daca ai menstruatii neregulate sau ele lipsesc cu desavarsire, daca ai sangerari anormale, acestea pot fi semne ca suferi de anovulatie, o afectiune caracterizata prin lipsa ovulatiei.

Pe seama ei pot fi puse aproximativ 30 – 40% din cazurile de infertilitate. Intr-un astfel de caz este mai greu sa obtii o sarcina, dar nu este imposibil.

Ce trebuie sa faci daca ai ciclul neregulat si vrei sa ramai insarcinata

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa te adresezi medicului. In functie de cauza anovulatiei, el iti poate recomanda cel mai bun tratament.

Exista mai multe boli care pot provoca lipsa ovulatiei – de la sindromul ovarelor polichistice si pana la probleme tiroidiene, sau pur si simplu o viata plina de stres. Numai un specialist iti poate oferi diagnosticul corect si, ulterior, tratamentul corespunzator.

Odata identificata sursa problemei tale si odata urmat tratamentul corect, sansele de a ramane insarcinata sunt destul de mari. Asadar, nu iti poate spune nimeni cat va dura pana cand ramai insarcinata, insa cu siguranta este posibil sa ramai in mod natural, chiar daca ai ciclul neregulat.

Tratamentele pentru stimularea ovulatiei

In unele cazuri, ginecologii recomanda tratamente pentru stimularea ovulatiei, cel mai cunoscut fiind cel cu clomifen. Este un medicament cu administrare orala care corecteaza ovulatiile neregulate sau induce ovulatia atunci cand ea lipseste cu desavarsire. Medicul iti va spune in ce zi a ciclului trebuie sa incepi tratamentul si cate doze sa iei. In general, se incepe cu o doza mai mica si ovulatia ar trebui sa aiba loc la aproximativ sapte zile dupa ultima doza administrata. Daca acest lucru nu se intampla, medicul iti va recomanda sa maresti doza in luna urmatoare.

In functie de particularitatile cazului tau, medicul iti poate recomanda si alte tratamente pentru stimularea ovulatiei, unele din ele fiind injectabile.

Ce mai poti face ca sa ramai insarcinata mai repede

  • Daca suferi de sindromul ovarelor polichistice si esti supraponderala, probabil ca medicul iti va recomanda sa slabesti;
  • Tot la femeile cu sindromul ovarelor polichistice se recomanda uneori tratamente pentru scaderea nivelului de insulina;
  • Daca problemele de fertilitate iti provoaca stres, anxietate, depresie, va trebui sa gasesti metode de a te relaxa pentru ca risti sa intri intr-un cerc vicios – infertilitatea provoaca stres, care provoaca infertilitate.
  • Share: