1. Home
  2. Tigara electronica in timpul sarcinii
Tigara electronica in timpul sarcinii

Tigara electronica in timpul sarcinii

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 482 Views
  • 0 Comments

Daca esti fumatoare, probabil ca ai decis sa te lasi in momentul cand ai aflat ca esti insarcinata. Din pacate e destul de greu sa renunti brusc la fumat, iar multe viitoare mamici cauta modalitati de a face procesul un pic mai usor. Unele din ele considera ca tigara electronica este o salvare. Din pacate, lucrurile nu stau chiar asa.

Ce este de fapt tigara electronica

Exista mai multe tipuri de tigara electronica, avand aspect si specificatii tehnice diferite, insa, in general, toate functioneaza cam la fel.

Tigara electronica este un dispozitiv ce foloseste energia electrica provenita de la o baterie reincarcabila pentru a transforma anumite substante, printre care si nicotina, in abur, acesta fiind apoi inhalat de utilizator.

Cat de sigura este tigara electronica in timpul sarcinii?

Poate parea mai putin periculoasa decat tigarile clasice cu tutun. Din pacate, nu se stie clar daca e asa sau nu. Productia si comercializarea de tigari electronice si accesorii pentru ele nu sunt supuse unor legi foarte clare, asa ca nu prea poti sti exact ce substante inhalezi si nici care este cantitatea exacta de nicotina continuta.

De asemenea, nu exista studii clare privind efectele tigarilor electronice asupra fatului. Si, mai mult, tigara electronica nu este considerata o metoda de a renunta la fumat, asa cum sunt plasturii cu nicotina sau guma cu nicotina.

De altfel, daca apelezi la orice inlocuitor pentru tigari, acest lucru trebuie facut sub stricta supraveghere a medicului. Nicotina este o substanta care da dependenta, care afecteaza fertilitatea si care impiedica dezvoltarea normala a creierului fetal. Mai mult, expunerea la nicotina intarzie dezvoltarea plamanilor si mareste riscul de moarte subita la nou-nascuti.

Si produsele din tutun care se mesteca sau se dizolva in gura au fost asociate cu un risc crescut de nastere prematura sau chiar moarte intrauterina.

In concluzie, tigara electronica nu este recomandata gravidelor. De altfel, specialistii nici nu o considera o metoda eficienta de a renunta la fumat, caci ea nu face decat sa prelungeasca dependenta.

  • Share: