1. Home
  2. De ce sa numeri miscarile fatului
De ce sa numeri miscarile fatului

De ce sa numeri miscarile fatului

  • September 21, 2018
  • 0 Likes
  • 361 Views
  • 0 Comments

Majoritatea viitoarelor mamici asteapta cu sufletul la gura momentul in care vor simti pentru prima oara miscarile fatului. Asta se poate intampla incepand din saptamana 18, iar momentul este de fiecare data unul extrem de emotionant.

Important de stiut! Daca ai trecut de saptamana 18, dar inca n-ai simtit miscarile fatului, nu trebuie sa intri in panica. Poate ca la tine se va intampla mai tarziu, pur si simplu. Atata timp cat mergi la toate controalele medicale, iar medicul te asigura ca sarcina decurge fara probleme, nu ai de ce sa iti faci griji.

Dincolo de emotia momentului, de faptul ca simti fiinta care creste in pantecul tau, miscarile fatului pot sa-ti transmita si anumite mesaje despre starea lui de sanatate sau despre evolutia sarcinii.

Cand ar trebui sa incepi sa numeri miscarile fatului

La inceput probabil ca o sa te emotionezi la fiecare miscare. Dar pe parcurs te vei obisnui cu ele si vei invata care este programul de somn si activitate al fatului. Iar odata ce observi un tipar, e bine sa incepi sa ii numeri miscarile.

Fie ca e vorba de micile lovituri, de schimbari de pozitie sau de senzatia ca isi face loc in burtica ta, orice miscare e importanta. Cel mai bine ar fi sa incepi sa numeri dupa saptamana 28, pentru ca pana atunci te vei fi obisnuit deja cu aceasta schimbare.

Cum se numara miscarile fatului

Ti s-ar putea parea complicat la inceput, dar e mai simplu decat pare. Pentru a numara miscarile fatului, orienteaza-te in prima faza cam cat dureaza ca el sa faca 10 miscari, orice miscari. In mod normal, ar trebui sa simti 10 miscari in doua ore sau mai putin. Asadar, noteaza-ti undeva timpul aproximativ in care ai simtit 10 miscari si perioada zilei cand s-a intamplat asta.

Perioada zilei conteaza pentru ca, in anumite situatii fatul este mai activ. De exemplu, el va misca mai mult intre orele 21:00 si 1:00, pentru ca glicemia ta este mai ridicata. In curand, o sa-ti dai seama ca fatul se misca dupa un tipar bine stabilit, uneori exact la aceleasi ore.

Urmarind timp de cateva zile cat dureaza ca fatul ca faca 10 miscari, vei remarca daca perioada de timp ramane cat de cat constanta sau daca se schimba brusc. In plus, iti poti nota orice alte schimbari pe care le observi.

Care sunt semnalele de alarma transmise de miscarile fatului

Fara sa intri in panica, mergi de urgenta la medic daca intr-o zi, brusc, nu mai simti deloc miscarile fatului.

Daca, timp de doua ore nu simti cele 10 miscari, asteapta un pic si apoi incearca sa numeri din nou. Daca nici a doua oara nu apar 10 miscari in doua ore, este bine sa mergi la medic.

Pe de alta parte, daca simti ca miscarile sunt total schimbate – mult mai rare, mult mai dese – asteapta o zi, doua, si daca ele continua sa se abata de la tiparul clasic, adreseaza-te medicului.

  • Share: