1. Home
  2. Cum arata fatul in saptamana 25
Cum arata fatul in saptamana 25

Cum arata fatul in saptamana 25

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 498 Views
  • 0 Comments

In saptamana 25 de sarcina, fatul a acumulat suficienta grasime subcutanata incat pielea sa nu mai fie ridata. Drept urmare, incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un nou-nascut.

In acest stadiu, fatul este suficient dezvoltat pentru a avea sanse de supravietuire in cazul unei nasteri premature.

Cat de mare e fatul in saptamana 25

In saptamana 25, fatul masoara cam 35 de centimetri in lungime si cantareste aproximativ 600 de grame. Este la fel de mare ca o radacina de telina.

Pe parcursul trimestrului trei de sarcina, va acumula grasime intr-un ritm mai rapid decat pana acum. Rolul acesteia este de a-l proteja de hipotermie. Odata cu fatul, vei creste si tu in greutate. Continua sa ai o dieta sanatoasa si sa nu depasesti numarul de calorii recomandate de medic.

Ce schimbari apar la nivelul corpului

In acest stadiu al sarcinii, daca indrepti o lumina puternica spre abdomenul, fatul va fi deranjat si va intoarce capul, semn ca nervul optic este functional. Totusi, ochii sunt inca in proces de formare. Acesta se va definitiva mult dupa nastere. Abia in jurul varstei de un an bebelusul va reusi sa aiba vederea formata, la fel de clara ca cea a unui adult. Pana atunci, va distinge doar forme, culori contrastante si miscari.

Glandele lacrimale ale fatului sunt deja dezvoltate. La fel si papilele gustative, care pot deosebi gustul dulce de cel sarat sau de cel amar.

La nivelul pielii, se dezvolta receptorii pentru simtul tactil si cei pentru durere, cald si rece. Astfel, in momentul nasterii, micutul va simti trecerea din mediul intrauterin, unde temperatura era ridicata (aproximativ 37 de grade Celsius), in mediul extrauterin, unde temperatura este, evident, mult mai scazuta.

Mainile lui sunt si ele complet formate. Fatul poate indoi degetele, strange pumnii, impreuna mainile si explora diferite parti ale corpului, precum si mediul care-l inconjoara.

Nu te speria daca respiri greu!

Intrucat uterul se afla in plina expansiune si ocupa din ce in ce mai mult spatiu, acesta se apropie mult de cutia toractica. Drept urmare, te poti confrunta cu probleme de respiratie, datorate faptului ca plamanii tai nu se mai pot umfla la capacitate maxima. Nu trebuie sa te sperii, caci fatul nu duce lipsa de oxigen.