1. Home
  2. Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 6
Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 6

Ce se intampla in corpul mamei in saptamana 6

  • September 19, 2018
  • 0 Likes
  • 348 Views
  • 0 Comments

In saptamana 6, majoritatea femeilor vor fi crescut deja usor in greutate. Totodata, multe dintre ele se vor confrunta cu schimbari la nivelul sanilor. Daca te numeri printre acestea, s-ar putea sa remarci, in prima faza, ca sanii tai sunt mai sensibili, un pic mai grei si ca zona din jurul sfarcurilor incepe sa se inchida usor la culoare.

Tot in saptamana 6 e foarte probabil sa inceapa si arsurile la stomac, unul dintre cele mai intalnite simptome de sarcina.

De asemenea, te poti confrunta cu spotting-ul, adica mici pete de sange, pe care le-ai putea remarca pe lenjeria intima. Nu ar trebui sa le confunzi cu menstruatia – in primul rand, cantitatea de sange este mult mai redusa; in al doilea rand culoarea este mai deschisa decat cea a sangelui menstrual.

Aceste mici sangerari pot fi insotite de dureri pelvine, insa nu trebuie sa-ti faci griji decat daca ai crampe foarte dureroase. In acest caz, e bine sa te prezinti cat mai repede la medic.

Si spotting-ul ar trebui monitorizat. Daca micile pete de sange se transforma incet intr-o sangerare abundenta, care ti se pare ca seamana cu o menstruatie, adreseaza-te medicului. Acesta ar putea fi un semn ca sarcina s-a oprit din dezvoltare.

Greata si oboseala se pot numara si ele printre simptomele acestei perioade. La fel, poti sa te simti usor balonata sau sa simti nevoia de a merge mai des la toaleta. Toate aceste simptome sunt normale in saptamana 6, deci nu ai de ce sa te ingrijorezi.

Modificarile hormonale care au loc in corpul tau acum s-ar putea sa iti dea o stare putin ciudata, iar schimbarile emotionale bruste sunt si ele normale. Nu intra in panica daca acum esti foarte fericita si te gandesti cu optimism la viitor, iar peste o ora te trezesti plangand sau esti agitata si ingrijorata. Aproape toate femeile insarcinate trec prin astfel de schimbari ale dispozitiei.

Daca ai noroc, s-ar putea sa nu experimentezi toate aceste simptome. Sunt si femei care se simt la fel de bine ca de obicei si care nu au simptome de sarcina in primul trimestru. Din orice categorie ai face parte, e bine sa stii ca nu ai motive de ingrijorare atata timp cat mergi la controalele periodice si medicul te asigura ca sarcina e bine. Nu toate femeile sunt la fel, drept urmare nici simptomele sarcinii nu vor fi la fel ca cele resimtite de sora sau prietena ta.

Fie ca experimentezi simptomele de mai sus, fie ca nu, un lucru este sigur – corpul tau a inceput de mult sa se adapteze noului sau rol, acela de a ajuta o noua fiinta sa se dezvolte in interiorul sau.